media

Ker zgornje vprašanje slišim ali preberem skoraj vsak teden sem se odločil za en kratek vodnik po žonglerskih žogicah.

Najprej dejmo ločit žonglerske žogice v dve skupini. Prva so Beanbagsi, drugi skupini pa dejmo zaenkrat reč trde žogice.

Bistvena razlika med beanbagsi in trdimi žogicami (modeli Stage, SIL-X, rebound.....) je v tem da so beanbagsi mehkejši in popolnoma napolnjeni z drobnimi zrni.

Dejansko se začetniki največkrat odločijo ravno za beanbagse. Če bi moral še bolj natančno določit je najpogostejša izbira med modelom Basic Play in Beanbag Classic.

Tudi med beanbagsi pa se skrivajo trši modeli, ki pa bi jih po izkušnjah kar takoj svetoval že dobrim poznavalcem, saj je njihov material kar občtljiv in se ob nenehnem padanju hitro obrabi. Govorim o modelu Beanbag Premium in Beanbag Superior. Še posebej Superior model, ki je narejen iz žameta nudi zares fenomenalen oprijem, tako da tudi žonglerji, ki mečejo 5+ žogic v zrak imajo popoln nadzor v rokah.


Pri trdih žogicah pa je izbira še nekoliko pestrejša in se dejansko loči tudi po stilu žongliranja.

Model Stage je žogica, ki jo svetujem vsakemu žonglerju, ki se "naveliča" beanbagov in bi rad preizkusil nekaj novega. Dobra stran trdih žogic je ta, da so praktično neuničljive in ne pride do bistvene deformacije, kot se to zgodi pri beanbagih, ki se s časoma omehčajo.

MMX+ žogica je izredno stabilna in vsekakor primerna za žngliranje 5+ , Russian ball je perfektna žogica za žonglerje, ki med žongliranjem žogico ulovijo na delu telesa in nato nadaljujejo z žongliranjem, SIL-X žogica je idealna za žonglerje, ki med žongliranjem vključijo tudi elemente kontaktnega žongliranja, G-Force bouncing model pa za žonglerje, ki radi žonglirajo kontra gravitaciji :)


No skratka, podobno kot pred leti, ko nas je na vsake 2 kilometra ob cesti razveseljeval reklamni pano z napisom...VSAKA IMA SVOJ FAKTOR, je ista zgodba pri žonglerskih žogicah, samo še dodamo besedico ŽONGLIRANJA in dobimo zapis....VSAK IMA SVOJ FAKTOR ŽONGLIRANJA :)

  • Posted By : Dragao
  • Jul 01, 2017