Kreativne ideje za ustvarjanje s Sentosphere igračami

Včasih nam zmanjka idej, kako otroka zabavati, kaj mu novega pokazati, seveda glede na njegove zmožnosti, ampak to ni čisto nič spornega. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji, lahko inovativne ideje takoj najdemo in jih nato poskusimo izvesti doma, zagotovo pa uspejo prav vsakomur, tudi če misli, da je zato potrebna posebna umetniška žilica.

Sentosphere igrače nam ponujajo obilno možnosti za razvijanje otrokove kreativnosti. Omogočajo razmišljanje izven okvirjev že zelo zgodaj. Vsak ustvarjalni set vsebuje različne materiale, od gline do akrilnih barv, s katerimi lahko otroci ustvarjajo tudi po nekih svojih pravilih in ne zapisanih zraven, Saj temu namreč pravimo umetnost, kaj ne?

Za vas sem pripravila nekaj idej, ki jih lahko poskusite doma že danes, seveda če imate svoj Sentosphere kompletek. 🙂

Personaliziran kozarec za bonbone (ali kaj drugega)
Potrebujete: čist steklen kozarec, akrilno barvo po svojem okusu, čopič in glino.

Odstranite pokrov s kozarca in ga pobarvajte z akrilno barvo. Če po prvem sušenju barva ni dovolj vidna, poskusite znova še z drugim slojem. Medtem ko se barva suši, lahko pričnete z modeliranjem okraskov iz gline. Kot idejo vam predstavljam, kako narediti zajčja ušesa: naredite dve beli kroglici enake velikosti in jih oblikujte v zajčja ušeska, nato jim pa dodajte še roza glino v notranjost. Če je nimate, lahko ušeska pobarvate z roza akrilno barvo, ali pomešate rdečo in belo za pridobitev le-te. Postavite ušeska na pokrov in ju oblikujte v želeno obliko. Če se ne prilepijo dobro na pokrov, uporabite malo lepila. Sedaj imate svoj personaliziran kozarček, v katerega lahko pospravite svoje sladkarije ali pa ga preprosto uporabite za karkoli drugega.

Lonček za pisala
Potrebujete: poljubne barve gline, barvni papir, poljuben lonček, lepilni trak, škarje in nož za modeliranje.

Papir izrežete tako, da se ujema z dimenzijami lončka, ki ga boste uporabili. Papir mora v celoti mora pokrivati višino in širino lončka. Z lepilnim trakom (najbolje je, da uporabite obojestranskega) prilepite papir na lonček. Ustvarite poljubne okraske iz gline, ki bodo krasile vaš lonček za pisala. Lahko so to rožice, očala, sonce, metuljčki, pač karkoli vam odgovarja. Položite jih neposredno na papir, saj se bodo samodejno prilepili nanj. Pustite nekaj ur, da se glineni okraski posušijo in zaključite tako, da v lonček položite svoja najljubša pisala.

Marmorirani papir
To je papir z vzorcem podobnim marmorju, kjer se barve med seboj prelivajo.
Potrebujete: akvarelne barve, brivsko peno, debelejši papir, žlico ali lopatko in čopič.

Plastično posodico napolnite z večjo količino pene in nekaj barve (lahko eno ali več). Z žlico ali lopatko počasi in nežno pričnite z mešanjem, za ustvarjanje tanjših barvnih linij pa uporabite kar palčko ali zobotrebec. Papir pogumno položite v obarvano peno tako, da se sprime po celotni površini. Primite v kotu in ga dvignite nazaj, ter podrsajte s papirjem stran peno, ki je ostala gor. Sedaj pustite da se posuši in ko je papir popolnoma suh, ga postavite pod nekaj težjih knjig, da se lepo izravna. Končni izdelek je lahko voščilnica, saj lahko sedaj po želji papir okrasite še z barvicami, ali pa ga kar direktno obesite uokvirjenega na steno.

Dišava za dom
Potrebujete: stekleničko porabljenega parfuma, lesene palčke, eterična olja in dišave, alkohol (90°C).

Pripravite svojo dišavo, z elementi, ki jih imate na voljo. Lahko pokukate tudi v navodila, če mislite, da vam to predstavlja težavo. Vse skupaj zmešate in na koncu dodate alkohol. Prelijte v stekleničko in vanjo vstavite lesene palčke. Pojavil se bo čudovit vonj, intenzivnost pa boste povečali tako, da palčke pogosto obračate. Hranite stran od sončne svetlobe in drugih virov toplote. Vonj ima na naše možgane neverjeten vpliv. Sproži lahko misli in čustva in vpliva na določeno razpoloženje. Z vonjanjem določenih vonjav se lahko v hipu počutimo srečnejše in sproščene.

Omenjen material za izdelavo zgornjih idej lahko najdete v različnih setih s priloženimi navodili, ki pa ni nujno da se jih držite. Ob kliku na posamezen obarvan material, vas direktno popelje na stran, kjer ga lahko najdete. Bodite bolj pozorni pri parfumih zaradi same sestave tekočine. Ko se otroci igrajo s tem, naj bodo starši vedno poleg. Ko zadevo obvladate, lahko eksperimentirate tudi po svoje, to je vedno dobrodošlo!

“Če bi bil svet jasen, bi ne bilo umetnosti.”

Albert Camus