Pogoji poslovanja

CENE: Cene so prikazane v bruto zneskih, z vključenim DDV-jem, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. V primeru  spremembe cene artikla med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

PLAČILO: Nakup je možno poravnati na tri načine:

 • z gotovino po povzetju
 • po predračunu na naš TRR SI56 6100 0002 1024 418 (ko plačate preko elektronske banke v sklicu navedite številko naročila)
 • s Paypal sistemom
 • s kreditnimi karticami Mastercard, Visa, American Express ali
 • Kripto

DOSTAVA: Blago naročeno v spletni trgovini Talenti.si dostavljamo s pogodbeno dostavno službo DPD:

 • Redna dostava paketa (ne glede na težo) je 3,90 €
 • Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo

ČAS DOSTAVE: Naročeno blago na zalogi bo odposlano naslednji dan od datuma prejema naročila.

Za naročeno blago, ki ga trenutno ni na zalogi ali pa ni izbrane barve, kupca takoj obvestimo in se dogovorimo o morebitni poznejši dostavi.

PRITOŽBE IN SPORI

Juventud d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Juventud d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem Juventud d.o.o. lahko po elektronski pošti obrne na dragan@talenti.si.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Juventud d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Zato si Juventud d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

STVARNA NAPAKA

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

PRAVICA POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBEPOTROŠNIK (NAVEDENO VELJA IZKLJUČNO ZA FIZIČNE OSEBE, KI PRIDOBIJO ARTIKEL ZA NAMENE IZVEN SVOJE PRIDOBITNE DEJAVNOSTI) IMA PRAVICO, DA V 14 DNEH OD PREVZEMA ARTIKLOV PRODAJALCU SPOROČI, DA ODSTOPA OD POGODBE, NE DA BI MU BILO TREBA NAVESTI RAZLOG ZA SVOJO ODLOČITEV. ROK SE ZAČNE ŠTETI EN DAN PO DATUMU PREVZEMA ARTIKLOV.

Ob vračilu mora biti priložen račun, ki ste ga prejeli ob pošiljki. Lahko priložite tudi obrazec za odstopanje od pogodbe kjer navedete številko vašega računa v kolikor želite vračilo kupnine.

Če blago izpolnjuje  vse zgoraj naštete pogoje, vam lahko izdelek zamenjamo za drug izdelek ali povrnemo kupnino izdelka na vaš TRR račun, nemudoma oziroma najkasneje v 14 (štirinajstih) dneh.

V kolikor želite zamenjavo, morate napisati na račun izdelek, ki želite, da vam ponovno pošljemo.

Poštne stroške vračila in potne stroške morebitne zamenjave, krije kupec.

POMEMBNO: Ko vračate pošiljko, ne pošiljajte s storitvijo odkupnine, ker tovrstnih pošiljk zaradi možnosti zlorab, ne prevzemamo!!!

Vrnjeno blago pošljite na naslov:
JUVENTUD d.o.o.
Krpanova 11
6000 KOPER

POTRDILO O SKLENJENI POGODBI

Račun vam pošljemo po željenem komunikacijskem kanalu. Juventud d.o.o. hrani vsa besedila pogodbe (račune, predračune), ki so dostopni tudi potrošniku.

Vsi registrirani kupci v spletni trgovini talenti.si imajo dostop do potrdila o sklenjeni pogodbi (računa), zgodovine naročil in do svojega računa še preden se blago odpošlje.

Tudi vsi ostali kupci (to so kupci, ki izvedejo hiter nakup brez registracije) lahko dostopajo do potrdila o sklenjeni pogodbi (računa) pred dostavo naročenega blaga tako, da nas kontaktirajo preko elektronske pošte ali telefona.

NAROČILO

Kupec je po Obligacijskem Zakoniku Republike Slovenija dolžan prevzeti naročen paket.

V primeru neprevzema stranki moramo zaračunati stroške, ki so pri tem nastali (dve poštnini), kar znaša 7,80 €.

Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.talenti.si in da se z njimi strinja.

Ob nakupu, morate posredovati naslednje podatke:

 • Ime in priimek
 • Naslov dostave
 • Pošto in poštno številko
 • Telefonsko številko
 • Email

Spletna trgovina talenti.si bo osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

MNENJA UPORABNIKOV IN OCENE IZDELKOV

Po opravljenem naročilu stranka na svoj elektronski naslov prejme sporočilo, da lahko poda mnenje o nakupovalni izkušnji in prav tako oceni prejete artikle.

Mnenja oziroma ocene, ki jih stranke napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov.

Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik, pred dokončno objavo pa jih prav tako pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali ocene se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.

Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice časovno neomejeno prenaša na podjetje Juventud d.o.o.

POMOČ PRI NAKUPU

Pred nakupom se kupec v naši spletni trgovini lahko registrira, lahko pa registracijo opravi, ko je artikle že izbral in pospravil v nakupovalno košarico. Naše izdelke lahko iščete po kategorijah, ki so navedene la zgornji strani ali jih iščete s pomočjo “Iskalnika” ki se nahaja na zgornji desni strani.

Ko najdete izdelek, ki želite naročiti s klikom na sliko, ga boste odprli in imeli tako možnost določiti količino in morebitno barvo, velikost, model.

Količino, če želite več kot 1, je treba ročno izbrisati in napisati željeno količino.

Ko ste to opravili morate pritisniti na gumb “V košarico” in tako je Vaš izbran izdelek shranjen. Nato lahko nadaljujete brskanje ali greste na blagajno zaključiti nakup.

V kolikor ste prepričani, da želite kupiti izbran izdelek, kliknite na “NA BLAGAJNO”.

Pojavila se bo vsebina Vaše nakupovalne košarice kjer je vidno ime produkta, količina, velikost in cena ter končna cena Vašega naročila.

Vse napisane cene že vključujejo 22% DDV.

Če ste ugotovili, da ste se pri vnašanju zmotili pri količini, imate možnost to popraviti s pomočjo prikazanih ikon »posodobi« ali »odstrani«  V kolikor ste se zmotili pri izbiri barve, velikosti ali modela, morate izdelek odstraniti iz nakupovalne košarice, vedno s pomočjo ikone »odstrani« – in iti ponovno v spletno trgovino ga poiskati in izbrati pravilno opcijo.

Za nadaljevati morate pritisniti gumb “NA BLAGAJNO”. Naslednja stran, ki se Vam bo pojavila je stran kjer morate vpisati Vaše podatke za naročilo: ime in priimek, naslov, poštna številka, kraj, elektronski naslov ter Vašo telefonsko številko.

Zaradi tovrstnih zlorab so VSA POLJA OBVEZNA.

Izbrati morate način plačila: Po povzetju (samodejno že izbrano), plačilo preko spletne banke oziroma po predračunu, s Paypal računom, plačilne kartice ali Kripto.

Označite polje  “Prebral sem in se strinjam s pogoji poslovanja”. V kolikor jih želite prebrati, lahko kliknete na besedi »pogoji poslovanja« ali jih najdete na dnu spletne strani, pod “Storitve za stranke”.

Ko ste se prepričali, da so vsi podatki pravilno vneseni kliknete na gumb “NADALJUJ” . Prikazal se vam bo celoten pregled naročila.

Če želite še kaj popraviti lahko kliknete na gumb “NAZAJ”, če pa ste se prepričali, da so vsi podatki pravilno vnešeni in da želite dokončno zaključiti nakup kliknete na gumb “ZAKLJUČI NAROČILO”.

Prikazalo se Vam bo obvestilo o uspešno opravljenem nakupu in obvestilo o prejemu po elektronski pošti v naslednji nekaj minutah: potrdilo naročila, račun v elektronski obliki ter opomba vaše pravice do vračila (odstopanja od pogodbe) v roku 14 (štirinajstih) dneh.

V slučaju, da niste dobili nobenega obvestila na elektronski naslov, pomeni da ste v polje napačno vpisali svoj elektronski naslov. V tem primeru Vas prosimo, da nam pišete na naš elektronski naslov (dragan@talenti.si) in nam posredujete pravega.

Ko bo Vaša pošiljka predana v dostavo, boste ponovno dobili obvestilo na vaš elektronski naslov, kjer Vas obveščamo o poslanem naročilu ter Vas obveščamo, da bo prispel k Vam v roku 1-3 delovnih dneh.

V kolikor imate vseeno težave pri nakupovanju, nas lahko kontaktirate na naš elektronski naslov (dragan@talenti.si) ali na telefonsko številko (041/272380).