Kreativne ideje za ustvarjanje s Sentosphere seti – 2. del

V nadaljevanju bloga s kreativnimi idejami za ustvarjanje s Sentosphere seti, ponovno predstavljamo kar nekaj čudovitih idej za preganjanje dolgčasa na te turobne deževne (ponekod tudi snežne ❄️) dni. Torej, potrebovali boste le poljuben ustvarjalni set francoske znamke Sentosphere, ki ga najdete v naši spletni trgovini in veliiiiiiiiiko dobre volje ter zagona za ustvarjanje! 😀

Lov za zakladom (zemljevid)
Potrebujete: paleto z akrilnimi barvami, čopič, list papirja, čisto gobico, nekaj vode, barvice in dodatke po svojih željah (nalepke,..).

Za začetek list papirja natrgajte vse naokoli, da bo izgubil svojo pravilno kvadratno obliko in tako postal bolj podoben zemljevidu. Sedaj gobico potopite v vodo, jo dobro ožmite in navlažite celotno površino papirja. Pomočite čopič v rjavo barvo (je prisotna v paleti iz seta “Savana”) in moker papir neenakomerno pokapajte, da vse skupaj lisasto. Zelo estetsko bo, če bodo področja nekje temnejša od drugih. Če vam je izdelek všeč, počakajte da se posuši, da lahko z barvicami narišete pot do zaklada. Okrasite zemljevid z zakladom, kakšnimi gusarskimi znaki (lobanja s prekrižanimi kostmi ali piratska zastava), otočki ali morjem in priredite zabavno igro “Lov za zakladom” kar v dnevni sobi!

Obesek za ključe s krofom
Potrebujete: različne barve gline, pisalo, manjši kos žicc in držalo za obesek.

Naredite kroglico iz oranžne barve, ki jo boste pomešali z rumeno, da dobite nežno rjavo kot je biskvit in jo nato sploščite. Da dobite značilno luknjico v krofu, si pomagajte s konico pisala. Po istem postopku sedaj oblikujte še manjšo modro kroglico, ki bo predstavljala preliv na biskvitu, ki ga položite neposredno na krof, po želji pa ga lahko še dodatno okrasite tudi z mrvicami, ki jih lahko prav tako ustvarite iz gline. Pustite, da se dobro posuši in nato krof pritrdite na držalo za obesek z majhnim kosom žice, ki jo prepognete na dva dela, pri tem pa naj seveda pomagajo starši.

Personaliziran okvir za sliko
Potrebujete: okvir za sliko iz seta z barvnim peskom, barvni pesek, čopič in lepilo.

Na okvir za sliko s pomočjo lepila in čopiča narišite želene vzorce (karo, srček, pikice,..) in po njih stresite pesek, ki vam je ostal med ustvarjanjem s Sentosphere seti z barvnim peskom. S prstom narahlo pritisnite na pesek, da se dobro prime na lepilo, saj bo tako nastal zelo lep vzorec in to je to! Sedaj pa najdite samo še svojo najljubšo sliko, ki jo želite uokviriti, ta pa naj bo dimenzije 18×25 cm.

Prijetno ustvarjanje! 🖌️

“Navdih obstaja, vendar te mora najti pri delu.”

Pablo Picasso