Pustno ličenje s Fantasy Make Up

Pust že trka na vrata in čas je za izbiro unikatnega pustnega kostuma za norčavo rajanje. Veliko od nas se rado poistoveti s kakšnim idolom ali pravljičnim junakom, zato je poslikava obraza skoraj neizogibna. Pripravili smo nekaj korakov, kako in kdaj uporabljati kvalitetne in koži prijazne barve Fantasy Make Up, ki so izdelane in testirane v Nemčiji. Namenjene so tako lažjim kot zahtevnejšim poslikavam obraza ali telesa.

Ličenje z barvami Aqua Color Express
Njihova glavna prednost pred navadnimi Aqua color barvami je ta, da se izredno hitro posušijo, zaradi novih sestavin pa ohranijo barve izredno intenzivne odtenke. Za nanos barve se uporabi vlažno spužvico ali čopič za natančne podrobnosti. Barvo lahko odstranimo z obraza ali telesa enostavno z vodo in milom. Barve so na voljo posamično, na paleti ali v tubi.

Ličenje z barvami za gledališče
Kot že samo ime pove, so barve namenjene za uporabo med ekstremnimi razmerami. Njihova glavna prednost je v tem, da se v souporabi s fiksirnim sredstvom obdržijo dlje časa, predvsem pa zdržijo tudi takrat, ko se temperatura telesa dvigne. Dobite jih kot posamično barvo, mednje uvrščamo tudi obrazne voščenke.

Koraki:
Pred nanosom obraz namažemo s kremo.
Vodo natočite v manjšo stekleničko z razpršilko in rahlo navlažite spužvico.
Izberite barvo, katero boste s spužvico nanašali na obraz in pri tem pazite, da vedno začnete s svetlejšo. Barvo na kožo nanašajte enakomerno s hitrejšimi gibi.
Za natančno konturiranje (t.j. senčenje obraza) ali dodatne detajle, kot so brčice in smrček, uporabite manjše čopiče ali voščenke. Posamezen čopič (ki mora biti pred uporabo vedno čist) uporabljajte le za določeno barvo.
Za večji efekt, kot so vilinska (špičasta) ušesa ali dolgi nos, uporabite modelirni vosek, ki ga nanesete na suho kožo (za razliko od barv tukaj ne uporabljajte kreme), pomagate pa si lahko s kozmetičnim lepilom.
Ko se barve dodobra posušijo, zaključite še s fiksirnim sredstvom, ki barvam omogoča daljšo obstojnost, zdrži pa tudi ob potenju.
Ko je maska naredila svoje, je čas za temeljito čiščenje obraza.
Barve Aqua Color Express lahko enostavno odstranite z vodo in milom, medtem ko pa je za odstranjevanje gledaliških barv potreben prav poseben odstranjevalec barve.
Za odstranjevanje večjih delov voska uporabite vročo vodo, ostanke pa lahko odstranite kar z acetonom.

Previdno z nanašanjem barv na najmanjše otroške obrazke. Toplo priporočamo, da se tukaj izognete nanašanju večje količine barve na obraz in se posvetite risanju le brkic, pegic, smrčka ipd. Prav tako se izogibajte risanju v neposredni bližini ust in oči, ker bo te dele najtežje očistiti.

Prilagamo še video prikupne srnice, če še iščete idejo za svojo masko. 🙂

“Brez navdušenja se ne da doseči nič veličastnega.”

Ralph Waldo Emerson