Performer se predstavi – Jakob Bergant

Po krajšem premoru, nadaljujemo s predstavitvijo še enega izjemno talentiranega mladeniča, ki se z žongliranjem ukvarja že od svojega 14. leta. To je Jakob Bergant.

Že v mladosti je pričel z izvajanjem uličnih nastopov v centru Ljubljane, kjer je izražal svoj umetniški duh in tako poskrbel za živahnost ter prijetno vzdušje tako mestnega jedra kot samih gledalcev. Obiskoval je šolo sodobnih performativnih uličnih umetnosti (ŠUGLA), ki v okviru dvoletnega štiristopenjskega izobraževalnega programa, pod okriljem gledališče Ane Monro, ponuja vsem mladim, z različnimi umetniškimi interesi, pridobivanje novega znanja ter veščin z uporabo elementov gledališča v kulturno-izobraževalne namene za ustvarjanje v javnem prostoru. V tekočem letu se je pričel profesionalno oziroma poklicno ukvarjati z nastopanjem in sicer kot performer s statusom samozaposlenega v kulturi.

 Žongler, monociklist in oblikovalec figuric iz balonov

Jakob velja za enega najboljših žonglerjev v Sloveniji. Lahko rečemo, da je pojem žongliranja popeljal na visoko kvalitetno umetniško raven, tu pa se ne zaustavlja, saj ga nenehno spremljajo visoka motivacija, inovativnost in zavzetost za nadgrajevanje že osvojenih cirkuških veščin. S svojimi predstavami, Spretni mulc, Kosovc ter Cirkus na pedala, se je pojavil na raznih gostovanjih po celi Sloveniji, kjer pa je publiko očaral ravno s svojo energičnostjo ter igrivo prezenco.

Leta 2010 smo ga lahko spremljali v prvi sezoni oddaje Slovenija ima talent, kjer se je s svojimi prepričljivimi nastopi uvrstil v polfinale. Kasneje, leta 2019 se je na hrvaškem Supertalentu ponovno izkazal za nastop v polfinalu in pustil fenomenalen vtis.

“Ne ocenjujemo samo to kar nam je všeč ampak predvsem talent, ki ga očitno imate. Žonglerski del je bil fantastičen. Odličen nastop.”
(Odziv žiranta ter igralca Janka Popovića Volarića na Jakobov polfinalni nastop)

Toplo vabljeni na Jakobov profil, kjer je prav tako zapisana kakšna informacija več ter kontakt za morebitna sodelovanja, spodaj pa si lahko ogledate še njegove videe, ki so wauu.. nori!!

https://www.facebook.com/pikojakob

“Ustvarjalnost je prostor, kjer ni bil še nihče nikoli. Zapustiti moraš mesto svojega udobja in oditi v divjino svoje intuicije. Kar boš odkril, bo čudovito. To, kar boš odkril, si ti sam.”

Alan Alda