Spoznajte francosko blagovno znamko Janod

Otroci naravnost obožujejo lesene, pisane igrače, medtem ko starši skrbno iščejo visoko kvaliteto le-teh, da jih bodo otroci lahko dlje časa uporabljali, morda celo podarili komu naprej. Vse te lastnosti vsekakor pripisujemo francoski znamki igrač Janod, ki je specializirana za ustvarjanje tradicionalnih igrač in iger iz lesa in kartona.

Sama ideja o kreacije igrače, ki bo iz tovarne v Franciji prispela v otroške roke, temelji predvsem na varnih visoko kakovostnih materialih in pa pomembno dejstvo, da bo v celotnem procesu odraščanja vašega otroka, v pomoč pri razvijanju kreativnosti in učenju skozi igro.

Na voljo je že več kot 500 različnih igrač, med katerimi zagotovo vsak najde svojega favorita, naj gre za kitaro, če vaš malček hrepeni po izvajanju svojih pravkar izmišljenih melodij, ali bo to morda kuhinja, če imate doma bodočo malo kuharico. Naj poudarim, da so za svoje igrače prejeli že nešteto različnih nagrad, zato obljubljam, da bo vaš malček navdušen!

1970 se je zgodba začela
Louis Janod je ustanovil podjetje v naselju Orgelet, v vzhodnem francoskem departmaju Jura. Osredotočil se je na proizvodnjo tradicionalnih lesenih igrač, vključno z yoyo-ti in celo keglji.
Šele leta 2004 se je podjetje mednarodno razširilo, pričeli pa so s proizvodnjo tudi preostalih igrač. Zagotovo poznate magnetno tablo z zemljevidom sveta, ki je prodajna uspešnica Janoda. Kasneje, leta 2010 pa so se pridružila še glasbila, predvsem linija Confetti.

Najnovejša “tropska” linija je že na njihovi uradni spletni strani, kmalu bo pa tudi pri nas. Za svoje najmlajše lahko izberete tropske živali z vrvico, ki so odlična spodbuda pri hoji ali pa malčkov prvi šotor, da bo čim prej spoznal svobodo spanja pod zvezdami.
Malčke bodo prav tako razveseljevali seti prave francoske malice, nove sestavljanke z različnimi motivi in še in še. Česar pa se najbolj veselimo, je nova trikotna lesena kuhinja, brez ostrih robov, povsem varna za malčke, v kateri bodo ure in ure kuhali, pekli in se zabavali.

Poskrbijo pa čisto za vse, saj velik poudarek podajo tudi na embalažo v kateri je igrača shranjena. Večina jih je praktično narejenih, iz debelega kartona, z dodatnimi bombažnimi vrvicami, ki spominja vse skupaj kot na en luškan kovček, tako lahko vaš malček ponese svojo najljubšo igračo povsod s seboj. Igrače so pobarvane z barvami na vodni osnovi in so povsem neškodljive, tudi če pridejo v stik z otrokovimi usti. Začeli pa so vse bolj uporabljati tudi tekstilne koščke, ki presenetijo v sestavljankah, da bi razvili čut za dotik pri najmlajših.

“Ko so prišli v hišo otroci, je zrak oživel in se otoplil; vsak predmet v hiši je postal bolj živ.”

Mary Gordon