Ustvarjalne igrače Sentosphère

Predstavljamo vam našo novo francosko znamko, ki ustvarja in izdeluje igre, nikjer drugje kot v Franciji. Primerne pa so za otroke vseh starosti, tako da lahko prav vsak (tudi “odrasli otroci”) najde nekaj zase.

Njihova poslanstvo se glasi “prebujanje vaših čutov”, saj je ustanoviteljica Veronique Debroise, nekoč proizvajalka parfumov, prepričana v to, da so voh, okus, vid, sluh in dotik, še kako pomembni za razvoj otroka. Čutno prebujanje je tesno povezano z umetniško ustvarjalnostjo, zato je sama razvila široko paleto paleto aromatičnih in ustvarjalnih izdelkov. V 26 letih je ustvarila več kot 40 naborov izdelkov, od katerih jih je več kot 10 prejelo nagrade, tako v Franciji kot na mednarodni ravni.

Lansirala je prodajne uspešnice Aquarellum, Sablimage in Patarev. Medtem je izumila tudi DIY (Do It Yourself) kozmetične in znanstvene laboratorije, da bi ljudem pomagala ustvariti lastna mila, bleščila, kopalne bombe ali celo sluzi, z varnimi in okolju prijaznimi sestavinami. Poleg teh pa so izredno omembe vredne tudi izobraževalne igre, ki predstavljajo pristope montessori, s katerimi otroci urijo svoj spomin, motorične sposobnosti ter spretnosti.

Raziskave in razvoj izdelkov potekajo v ustvarjalnih studiih v Parizu. Ko so koncepti potrjeni in preizkušeni, se igre in igrače nato izdelujejo kar v dveh francoskih tovarnah. Glede na to, da so od samega začetka predani k spodbujanju lokalne proizvodnje in oskrbe, uporabljajo 80% francoske, reciklirane surovine. Želijo si izboljšati zavezanost planetu in ponuditi prihodnjim generacijam alternativne, trajnostne proizvodne rešitve.

Pester izbor iger združuje različne vrste klasičnih iger ter izobraževalne in ustvarjalne igre za igranje z družino ali prijatelji. Najdete pa jih že v naši spletni trgovini pod novo rubriko ustvarjalne igrače. Cilj blagovne znamke je odkriti skrite talente, takšne in drugačne, kar se odlično poda k sloganu naše trgovine! 🙂

“Vsakdo je lahko ustvarjalec, če ima nekaj, kar ga navdihuje.”

Platon